De bottom-up city brengt nieuwe energieBurgers en ondernemers krijgen steeds meer ruimte in de stad. Werkt het als we zelf initiatieven nemen? Wat doen ontwikkelaars en architecten met de trend van eigen initiatief en zelfbouw? Wat is de rol van de gemeente? En wat kunnen we leren van buitenlandse voorbeelden? In dit magazine verkennen we de bottom-up city. Van de kracht van urban apps tot zelfbouw en van coöperatief ontwikkelen tot transition towns. De boeiende initiatieven die wij op onze ontdekkingstocht tegenkomen laten nieuwe energie zien. Het hart van de stad gaat er sneller door kloppen.

Veel leesplezier! Het Urban Signature TeamUrban Signature

"When considering an architectural solution, do consider the solution might not be a building."

Urban Signature is een gratis online magazine over stedelijke vernieuwing en stadstrends. Niet de gebouwen, maar de mensen die in steden wonen, werken en leven en de stedelijke fenomenen staan centraal.


Voor wie?

Urban Signature richt zich op een brede interdisciplinaire groep vakmensen met interesse in en expertise op het gebied van stedelijke ontwikkeling en verschijnt in het Nederlands en Engels.

Uitgever

Het magazine wordt uitgegeven door Willie van Burgsteden (Mixed Flavours), Nathalie Jager (The Spherist) en Linda Peeters (Citiwriters), communicatieprofessionals met een passie voor steden en ervaring in citymarketing, gebiedscommunicatie, stadscultuur en creatieve designprojecten.