Flexibel ontmoeten
Lambert Kamps presenteerde tijdens de Istanbul Design Week een tent voor presentaties buiten. De tent bestaat uit afzonderlijk aan elkaar gemonteerde luchtkussens die samen twee koepeltjes vormen. "Ik wilde graag een object hebben dat ik flexibel kan inzetten in de openlucht om mijn werk te presenteren zonder afhankelijk te zijn van een galerie, museum of andere uitbater van een ruimte."

Kamperen in hartje stad
Het Antwerpse bedrijf Import Export Architecture creëerde een handige kleine, verticale camping die je overal in de stad kunt opzetten. Een goedkope, originele en mobiele oplossing voor reizigers die graag de stad aandoen en midden in het centrum willen overnachten maar dure hotels graag vermijden.

De guerrilla luxe van een hoteltent
Heb je het niet zo op kamperen, maar wil je wel mobiel kunnen zijn? Dan is deze luxe tentsuite wellicht iets voor je. Het Britse Travelodge experimenteert met mobiele hotelkamers. Deze hoteltent heeft een dubbelbed, verlichting en zelfs een eigen badkamer. Guerrilla luxe!

Reiskofferbank: altijd huiselijkheid mee
"De 'Suited Case' is geinspireerd op het vele wachten tijdens het reizen" vertelt Erik de Nijs. "Mensen wachten vaak zittend op hun koffer, daarom heb ik een woonkamerbank gecreëerd, opgebouwd uit een reiskofferset. Deze delen kunnen overal ter plekke in elkaar worden gezet en vormen dan een bank. Zo heb je altijd iets vertrouwds uit je huiselijke omgeving bij je."

Werken waar je wilt met het mobiele kantoor
Ruimtelijk vormgever Tim Vinke ontwierp het Kruikantoor: een mobiel kantoor op wielen gemaakt van EPS-schuim. De unit bestaat uit twee stoelen, een tafel, verlichting, stroomaansluiting en opbergmogelijkheden.

Lekker pop-up picknicken
Wil jij nieuwe mensen ontmoeten door de hele Randstad? Iki Picknicks organiseert spontane picknicks in de parken van Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Zin in een bite? Volg de organisatoren op Twitter en maak tijd vrij voor een onbevangen etentje met je voeten in het gras.