Versorgungs- posten verkopen 725.000 liter alcoholvrije drank

Mensen eten 200.000 appels en 70.000 nectarines, er zijn 20.000 tafels opgesteld

31 uur lang wordt 60 kilometer snelweg afgezet

De organisatie bestaat uit 11.700 helpers (politie, brandweer en duizenden vrijwilligers)

Guerrilla op de Duitse snelweg

Hoe zet je je regio op de kaart en zorg je tegelijkertijd voor verbondenheid tussen bewoners? Het Ruhrgebied weet er wel raad mee. Op 18 juli toverden de Duitsers de drukke snelweg tussen Duisburg en Dortmund om in één lange feesttafel. Dit guerrilla-event overtrof alle verwachtingen. Meer dan 3 miljoen mensen picknickten mee.

Lang tafelen

Duisburg, Mülheim, Essen, Oberhausen, Dortmund, 18 juli: de langste feesttafel in de wereld. Maar dan wel op de snelweg ! Je eigen lunchtafel waaraan je met vrienden picknickt, je familie treft, je verjaardag viert of zelfs een huwelijksfeest van vrienden bijwoont: Still-Leben A40 trok 3 miljoen mensen. Vele Ruhri’s stelden er zelfs hun vakantie een dagje voor uit.

Internationaal in de spotlights

In het kader van Ruhr 2010, Kulturhauptstadt, werd de drukste Autobahn in het Ruhrgebied voor één dag afgezet voor een snelweglunch. Hella Sinnhuber, pr-manager bij Ruhr2010: “We hebben de levensader van dit gebied een dag lang tot feestplek gemaakt voor alle hier wonende culturen. Behalve een diep gevoel van verbondenheid, heeft het deelnemers en organisatoren nieuwe netwerken gebracht en het hele gebied op de kaart gezet.

Toerisme

Meer dan veertig landen hebben over het guerrilla-evenement bericht, in duizend krantenpagina’s en op tv. Er is zelfs een filmploeg vanuit China gekomen. Het toerisme is met 4,8 miljoen bezoekers eind juni al significant gestegen. PR-manager Hella Sinnhuber: "Het totale budget voor het evenement lag op € 2 miljoen, maar door de enorme inzet van vrijwilligers en sponsoring door bedrijven zijn de kosten lager uitgevallen. De snelweglunch is voor ons allen een groot succes." Lees meer over Still-Leben A40.

Video