Love is in the AircoLove is in the Airco
In ons land staat 7,5 miljoen m2 kantoorruimte leeg. En de kantoren die wel worden gebruikt zijn vaak grauwe, inspiratieloze gebouwen. Deze Valentijnsdag neemt Gary het heft in eigen hand en tovert hij de saaie werkplek van zijn Valentijn om in een droomparadijs. Op de dag van de liefde vragen Glamourmanifest en Het Ontwikkelcollectief met een origineel filmpje aandacht voor het leegstandprobleem. En wie weet inspireert ‘Love is in the Airco’ je om je eigen kantoordag of die van je beminde extra sjeu te geven.

Bekijk het filmpje

Love is in the Airco from Glamourmanifest on Vimeo.Nederland wordt anders

Traditionele vastgoedpartijen zijn niet in staat om in hun eentje de kantorenleegstand aan te pakken. Er ontstaan inmiddels op verschillende locaties in Nederland vernieuwende samenwerkingsverbanden die zich op de transformatieopgave van verouderde kantoorgebieden storten. Zij werken vaak zonder grote budgetten maar compenseren dit met creativiteit, lef en een gevoel van mentaal eigenaarschap. Een aantal van deze initiatieven is te vinden op www.nederlandwordtanders.nl, een initiatief van atelier Rijksbouwmeester.Leegstandcijfers

Er is circa 50 miljoen vierkante meter kantoorruimte in ons land. Uit cijfers van NVM Business (2012) blijkt dat zo'n 7,5 miljoen vierkante meter leegstaat. Dit betekent dat 15% van de kantorenvoorraad te huur of te koop staat. 42,5 miljoen vierkante meter (85%) wordt wel verhuurd.

Gary is het optimistische tegengif voor onze dagelijkse slaafse routine in vaak inspiratieloze kantoorgebieden.